Vegmania.cz | Bulgur.cz | Tempeh.cz | Seitan.cz | Rostlinna-mleka.cz
19
Dub 13

Bulgur s hlívou ústřičnou

bulgur
cibule
hlíva ústřičná
olej
houbové koření (usušené a pomleté houby)
pepř

Bulgur zalijeme vařící vodou v poměru 1:2 (voda/bulgur), krátce povaříme, odstavíme a zabalíme do útěrky a necháme jej vstřebat všechnu vodu. V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Chvíli společně orestujeme, poté přidáme čajovou lžičku houbového koření a špetku pepře, podlejeme trochou horké vody, přichutíme trochou sójové omáčky a společně krátce podusíme. Nakonec přidáme bulgur a za občasného míchání počkáme, dokud nenasaje veškerý vývar.


Comments are closed.