Vegmania.cz | Bulgur.cz | Tempeh.cz | Green-smoothies.cz | Seitan.cz | Rostlinna-mleka.cz | Tofu.cz

Příprava bulguru

Bulgur při přípravě vstřebá zhruba 2,5 až 3 násobek vody a je možné ho upravovat následujícími třemi způsoby:

- vařením na mírném ohni po dobu cca 12 – 15 minut. Je možné také bulgur odstavit po pěti minutách a nechat dojít pod pokličkou

- zalitím horkou vodou, přikrytím pokličkou a pro udržení tepla zabalením do útěrky. V tom případě je bulgur hotový za 25 – 30 minut

- nabobtnání je nejšetrnější způsob, díky kterému se uchovají všechny minerály a vitamíny. V tomto případě se bulgur zalije studenou vodou a nechá zhruba hodinu nabobtnat.

Tipy:

- pro lepší chuť do vody přidejte špetku soli, sypkého zeleninového bujónu nebo sójové omáčky.

- pro připravu zeleninových či houbových rizot bulgur pouze krátce povařte a v hluboké panvi nechte pro lepší chuť nasát vývar zeleniny nebo hub